Dompelkaarsen

Dompelkaarsen worden ook wel tonkkaarsen of kloosterkaarsen genoemd. Het zijn stijlvolle kaarsen die taps oplopen en van onder naar boven smaller worden. Het zijn ontzettend mooie kaarsen met een bolkop.

Dompelkaarsen

Tijdens religieuze feestdagen zijn dompelkaarsen enorm populair. Ze worden dan vaker thuis aangestoken, maar ook in de kerk of tijdens bruiloften. Dompelkaarsen druppen en walmen nauwelijks. De bovenkant loopt taps op wat een mooie uitstraling geeft. Door deze combinatie zien ze er erg elegant uit.

Losse dompelkaarsen of in een kandelaar

Onterecht worden gedompelde kaarsen als kerkelijke kaarsen gezien. De reden hiervoor is waarschijnlijk dat ze vaak gezien worden bij het altaar of dat ze regelmatig als gedenkkaars worden aangestoken. Maar ze worden ook genoeg aangestoken in huis en neergezet in een kandelaar op een dressoir of op een bordje. Deze kaarsen vallen snel op en het zijn dus echte blikvangers. Ze worden gebruikt als decorstuk en branden langdurig. Ze zijn niet alleen in Nederland, maar ook in België ontzettend populair door hun authentieke uiterlijk.

Kloosterkaarsen

Naast de naam dompelkaarsen, dragen deze parels ook de namen kloosterkaarsen of tonkkaarsen. Deze kaarsen worden namelijk veel gebruikt in kloosters. Verder ziet u ze ook steeds vaker terugkomen in de horeca. U ziet ze niet alleen tijdens speciale gelegenheden als er wat te vieren is, maar ook gewoon op het terras of op tafel in een restaurant. Het ziet er erg chique uit wanneer deze kaarsen op tafel staan. In tegenstelling tot tonkkaarsen zien dompelkaarsen er iets meer recht toelopend uit.

Dompelkaarsen kopen

Wilt u dompelkaarsen kopen om neer te zetten in uw restaurant, café of bar? Of heeft u ander plekje voor deze mooie kaarsen. Bestel dan uw dompelkaarsen gemakkelijk online bij Evenementenhorecakaarsen.nl. Dan weet u zeker dat u de kaarsen snel in huis hebt. In ons assortiment vindt u diverse afmetingen van de beste kwaliteit.